De Vlaamse Vereniging Wiskundeleraars organiseert een bijeenkomst voor wiskundeleraars met als thema digitalisering in het wiskundeonderwijs.

Datum: zaterdag 25 maart, 9 uur – 13 uur

Locatie: Zebrastraat Gent

Meer info en inschrijven via www.vvwl.be

Het programma bestaat uit drie delen: een keynote-sessie en twee keuzesessies.

Keynote

Digitalisering: een uitdaging in het (wiskunde)onderwijs

In een snel veranderende maatschappij worden leerkrachten geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Digitale vaardigheden zijn hoe langer hoe belangrijker. Kenniscentrum Digisprong biedt hulp met onder andere de concretisering van het Europese referentiekader DigCompEdu, de zelfreflectietool Digisnap, een leermiddelendatabank en apps die kunnen ingezet worden in het (wiskunde)onderwijs.

Gert Troch: kenniscentrum digisprong

Maak uw keuze uit volgende werkwinkels:

Sessie 1

Wijze wiskundelessen met GeoGebra

Karel Appeltans is leerkracht wiskunde derde graad Virga Jessecollege Hasselt.

GeoGebra-CAS een krachtig alternatief voor het grafisch rekentoestel

Ivan De Winne gewezen leraar wiskunde, voorzitter VVWL, beheerder van Mathelo,  auteur van nascholingscursussen en interactief lesmateraal voor wiskunde. Daarnaast volgt hij als lid van de VVWL-werkgroep GeoGebra Vlaanderen de ontwikkelingen van GeoGebra op de voet.

Artificiële intelligentie (AI) en wiskunde

Natacha Gesquière stond vele jaren in het onderwijs als leerkracht wiskunde, maar ze is nu STEM-coach aan de UGent en Dwengo vzw. Ze ontwikkelt didactisch materiaal voor Dwengo vzw, rond STEM, computationeel denken, artificiële intelligentie en programmeren. Ze verzorgde de leerlijnen STEM en computerwetenschappen voor de STEM-klassen van het eerste tot zesde jaar op Sint-Bavohumaniora in Gent.

Sessie 2

Correlatie en regressie met GeoGebra Suite

Els Coussement begeleidt inhoudelijke cursussen, didactische opleidingsonderdelen en stages als docent wiskunde in de opleiding tot ‘Educatieve bachelor Secundair Onderwijs’ aan de Arteveldehogeschool Gent. Daarnaast volgt zij als lid van de VVWL-werkgroep GeoGebra Vlaanderen de ontwikkelingen van GeoGebra op de voet.

GeoGebra notitieblok en klaslokaal, didactiek in een online verhaal

Chris Cambré: gewezen leraar wiskunde, onderhoudt de website wiskunde-interactief.be, vertaler van GeoGebra en auteur van GeoGebra-applets. Daarnaast volgt hij als lid van de VVWL-werkgroep GeoGebra Vlaanderen de ontwikkelingen van GeoGebra op de voet.

Oefeningen wiskunde online… het kan!

Paul Decuypere is gewezen leraar wiskunde en ICT Lyceum Hemelsdaele in Brugge; nascholer voor het Katholiek onderwijs Vlaanderen

Doelgroep: leerkrachten wiskunde, alle graden SO, studenten lerarenopleiding

Deelnameprijs:

Leden VVWL: gratis

Niet-leden VVWL: €35, lidgeld 2023 en abonnement Wiskunde & Onderwijs inbegrepen

Studenten: €25, lidgeld 2023 en abonnement Wiskunde & Onderwijs inbegrepen

Inschrijven via de website www.vvwl.be

Attest: deelnemers ontvangen na afloop een attest van deelname

Categorieën: In de kijker