Eerder dit jaar berichtten we reeds over de kwalificatie van wiskundeleerkracht Mieke Gorissen voor de olympische marathon in Tokio. “Gewoon uitlopen en liefst niet als laatste finishen” was het doel vooraf, maar na een knappe inhaalrace kwam ze uiteindelijk als 28e op 88 deelneemsters over de meet. Een prestatie om trots op te zijn!

28 is zowel een perfect getal als een gelukkig getal. Niet verwonderlijk dat er dan ook een perfect gelukkige Mieke Gorissen voor de microfoon van de Sporza-verslaggevers ter plekke verscheen. Het volledige interview kan u hier bekijken: https://sporza.be/nl/2021/08/07/emotionele-gorissen-weent-tranen-met-tuiten-ben-ik-28e-dat-kan-niet~1628299065619/

Ook Oostenrijkse wiskundige scheert hoge toppen

Zo’n twee weken geleden won de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer het goud bij de dames in het wielrennen op de weg. Een verrassing van formaat en de eerste Oostenrijkse gouden medaille op de zomerspelen sinds 2004, maar gestolen was de overwinning allerminst.

Niet alleen op sportief vlak blinkt Kiesenhofer uit, ze dook ook lange tijd met haar neus in de boeken. Zo studeerde ze wiskunde aan de Technische Universiteit van Wenen, volgde ze daarna een master aan de universiteit van Cambridge en sloot ze haar studies in 2016 af aan de universiteit van Catalonië. 

Ook een vrouw van de wereld dus. Een jaar later begon ze als postdoctoraal medewerkster aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Lausanne.

Lees meer op: https://sporza.be/nl/2021/07/25/wie-is-olympische-verrassing-kiesenhofer-bolleboos-en-koningin-van-de-ventoux~1627204974943/

Categorieën: In de kijker